koude-handen
Spelen met koude handen is voor de meeste muzikanten erg lastig. Via Twitter en Google verzamelde ik een aantal tips die je handen in no time warm maken.

Was je handen met warm water

Zelf heb ik bijna nooit last van koude handen maar als het dan een keer voorkomt en met name mijn vingers erg koud zijn dan helpt het om mijn handen een tijdje met warm water te wassen. Daarna meteen spelen en je handen blijven warm.

Op je handen zitten

Via Twitter kreeg ik van @mamsymosie deze tip: “op je handen zitten met je knokkels op de stoel en ze dan wrijven over de stoel”. Schijnt prima te werken maar ik heb het niet geprobeerd. :-)

Gebruik handenwarmers

@Widdershins14 wees me op het bestaan van handenwarmers. Google even op handenwarmers en er gaat een wereld voor je open.

Warming-up oefening tegen koude vingers

Deze tip vond ik op het forum van gitaarnet.nl: Een manier om je handen snel soepel te krijgen is deze: hou eerst eerst je vingers twee aan twee bij elkaar (wijsvinger & middelvinger en ringvinger & pink) en daarna alleen je middelvinger en ringvinger. Wissel dit ongeveer 5 minuten steeds sneller af en je zal zien dat je doorbloeding op gang komt.

Koude handen? Dat zit tussen de oren

Al googelend naar de ultieme tip tegen koude handen kwam ik bovenstaande uitspraak van gitarist Harry Sacksioni tegen. Volgens Sacksioni worden koude handen meestal veroorzaakt door zenuwen en daarmee is het psychisch fenomeen. Als je werkt aan het in bedwang houden van je zenuwen verhelp je dus ook het probleem van koude handen.

Wat jouw tip tegen koude handen?

Misschien heb jij wel de ultieme tip om je handen op te warmen? Voel je vrij om jouw tip te delen in de reacties hieronder.

Fotocredit

 

Af en toe een update in je inbox?
Meld je aan voor de nieuwsbrief